HMK:n juniorit taistelivat Vantaalla maailman huippuja vastaan

Vantaan Vauhtikeskuksessa ajettiin viikonloppuna junioreiden MM-titteleistä. Mestaruudet olivat jaossa 65-, 85- ja 125-kuutioisissa. VMK onnnistui kisajärjestelyissä erinomaisesti ja sää suosi kilpailijoita, talkoolaisia sekä yleisöä. Helsingin Moottorikerho haluaakin kiittää kaikkia jäseniään talkooavusta ja onnitella kaikkia junioreitaan mahtavasta menestyksestä maailman kovimpia vastaan. Alla kooste HMK-junioireiden viikonlopun tapahtumista.

TEKSTI: Koostettu Xracing OFFROADPro:n artikkeleista KUVAT: Jani Hovi

Viktor

Leppälä jäi niukasti mitaleilta

Aika-ajojen ykkönen ja ensimmäisessä erässä huiman nousun toiseksi tehnyt Viktor Leppälä oli kiinni 65cc World Cup -mestaruudessa. Toisessa erässä epäonni kuitenkin puuttui peliin ja mestaruustoiveet kariutuivat sijaan 11.

- Siinä ensimmäisessä erässä pistin vaihteen liian aikaisin päälle ja kytkin alkoi luistattaa. Jäin siihen puomille kun muut lähtivät. Nousin kuitenkin ihan hyvin, ohittaminen ei ollut kovinkaan vaikeaa. Toisessa erässä oli huono startti ja sitten joku kaatui eteen ja ajoin sen yli. Tein hyvää nousua, mutta sitten ohitettava vaihtoi linjaa suoraan eteen ja osuin sen takarenkaaseen ja vedin lipat. Olen kyllä tosi pettynyt, Leppälä harmitteli.

xracing2022-MXJunior-MM-7_mauno

Mauno Keskikallio

Mauno Keskikallio ajoi tasaisesti koko viikonlopun ja nappasi upeat sijoitukset molemmista eristä (19. ja 10.)

- Startti ei ollut paras mahdollinen. Pyörä lähti keulimaan, mutta pääsin mutkassa nousemaan. Ajo kulki hyvin. Olen kisaeriin ja viikonloppuun tyytyväinen, iloitsi Mauno Keskikallio.

65-kuutioisissa World Cup -mestaruuden vei ansaitusti näytöstyyliin Lucas Leok. Toiseksi sijoittui Ricardo Bauer ja kolmanneksi Moritz Ernecker. Viktor Leppälä oli kokonaistuloksissa parhaana suomalaisena lopulta viides.

85-kuutioisten A-ryhmän aika-ajoissa Rene Nyman ajoi upeasti kolmanneksi. Kisaerissä Rene oli 30. ja toisessa erässä hienosti 18. Gyan Doensenista kruunattiin maailmanmestari, toisena Vitezslav Marek ja kolmantena maaliin ajaneelle Jarne Bervoetsille näin MM-pronssia.
Piikkiluokassa piti myös alunperin olla mukana Helsingin Moottorikerhon Simo Koskinen, mutta valitettavasti saiarastuminen esti osallistumisen. Ivano Van Erp vei mestaruuden, hopean Janis Reisulis ja Cas Valk kuittasi MM-pronssin. Saku Mansikkamäki oli paras suomalainen, sijoitus yhdestoista.

Suomelle MM-hopeaa joukkuekilpailussa

Vantaan junioreiden MM-kilpailussa jaettiin henkilökohtaisia mitaleja, mutta jaossa oli myös hieman pienemmän huomion keränneet joukkue MM-mitalit. Joukkuetuloksiin laskettiin jokaisen maan parhaan kuljettajan tulos, jokaisessa luokassa. Suomi otti Vantaan kisaviikonlopun päätteeksi MM-hopeaa Viktor Leppälän, Matias Miettisen ja Saku Mansikkamäen tuomana.