HMK:n juniorijoukkue suomenmestaruuteen Heinolassa

HMK:n juniorijoukkue suomenmestaruuteen Heinolassa

Motocrossin joukkuesuomenmestaruuksista ajettiin Heinolassa viikonloppuna. Helsingin Moottorikerholla oli vahva edustus junioreissa kun yhteensä viisi juniorijoukkuetta edusti HMK:ta: näistä kaksi joukkuetta 65-kuutioisissa ja kolme MXC-luokassa (85-kuutioisissa). Joukkuekisat ajetaan kolmihenkisin joukkuein ja jokainen kuljettaja ajaa kaksi kisaerää. Huonoimman erän saa jättää laskuista pois joten tulos muodostuu viiden parhaan erän mukaan.

65-kuutioiset ajoivat lauantaina omat kisaeränsä

Kilpailu käynnistyi MX65-luokan ensimmäisellä erällä. Etelä-Suomen Moottorikerho tuli Heinolaan suurimpana ennakkosuosikkina ja jo ensimmäisessä erässä nähtiin, että joukkue on vähintään yhtä vahva kuin odotettiinkin. E-SMK oli kisassa suorastaan ylivoimainen 10 pisteellään. HMK Black joukkue oli ennakkoastelmien mukaan vahva mutta Remi Nymanin loukkaannuttua ensimmäisessä erässä ei mitalitaisteluun ollut enää asiaa. Black joukkue oli 12. ja HMK Yellow 23.

Sunnuntaina kansallisen MXC-luokan kilpailijat kisasivat oman joukkuekisansa

Sunnuntaipäivän saivat aloittaa MXC-luokan kilpailijat, jotka oli jaettu kolmeen ryhmään. Vantaan Moottorikerho aloitti kisan vahvasti ottamalla kahdesta ensimmäisestä erästä voiton. Kolmas erä ei sujunut joukkueelta yhtä hyvin, mutta kun neljäs sujui jälleen voitokkaasti, johti Vantaa kisaa kun huonoin eräsijoitus jätetään pois. Pisteitä Vantaalla oli näin ollen vain kolme. Helsingin Moottorikerho oli toisena 7 pisteellä.

Kun Vantaan kaksi viimeistä erää menivät täysin pilalle, putosi joukkue kauas kärjestä. Helsingin Moottorikerho sen sijaan onnistui loistavasti ja ajoi loppuun kaksi erävoittoa. Näin kolmikko Simo Koskinen, Rene Nyman ja Viktor Leppälä otti kisasta selkeän voiton.  Ensikertalaiset 85-luokassa - HMK Yellow - sijoittui hienosti 10. sijalle ja HMK Green sijalle 20. HMK:n kahden vuoden mestaruusputki 65-kuutioisissa sai nyt jatkoa MXC-mestaruudella ja työ junioriryhmässä tuottaa haluttua tulosta. Helsingin Moottorikerho onnittelee poikia ja taustajoukkoineen!

HMK:n joukkueet 65cc:
HMK Black
1. Viktor Leppälä 577
2. Mauno Keskikallio 521
3. Remi Nyman 31
Joukkueenjohtaja Roy Leppälä
HMK Yellow
1. Laur Kallikorm 959 KTM
2. Lars Kallikorm 595
Joukkueenjohtaja Martti Kallikorm
MXC:
HMK Black
1. Simo Koskinen 450
2. Rene Nyman 157
3. Viktor Leppälä 577
Joukkueenjohtaja Jukka Koskinen
HMK Yellow
1. Rossi Halen 551
2. Okko Ollila 123
3. Onni Kämäri 75
Joukkueenjohtaja Aleksi Halen
HMK Green
1. Emil Kravec 118
2. Lars Kallikorm 595
3. Mauno Keskikallio 521
Joukkueenjohtaja Tuomas Keskikallio

HMK mestarit MXC 2022

HMK:n 2022 SM-mestaruuteen ajanut MXC-joukkue.