Mauno Hermunen Supermoton MM-sarjan neljänneksi

Kausi alkoi pienellä loukkaantumisella kun TM-kuljettaja kaatui ja loukkasi olkapäänsä ja ranteensa. Kaikesta huolimatta Hermunen pystyi osallistumaan ensimmäiseen kilpailuun Italiassa, Castelletton radalla Paviassa. MM-sarjan formaatin mukaan jokaisena kisaviikonloppuna kaasutellaan kolme finaalia, joista jokaisesta jaetaan MM-pisteet. Viikonloppu Italiassa sujui Hermusen osalta tasaisesti ja tuloksena oli kolme neljättä sijaa, ja myös päivän kokonaistuloksissa Hermunen oli neljäs.

AH3U2538

- Tasaisen paskasti meni. Sijoituksia ei voi laittaa edellisviikonlopun kaatumisen piikkiin, vaan ajo oli huonoa. Ainoastaan viimeisessä erässä kierrosajat olivat Thomasin (Chareyre) kanssa suunnilleen samaa tasoa, muuten kärki meni menojaan. Viime viikonlopun rata sopi minulle hyvin ja siellä vauhtikin oli hyvää, mutta nyt rata ei ollut aivan omaan mieleeni. Kyllä tässä vaan muutaman viime vuoden ajamattomuus näkyy, Hermunen kertoi.

Seuraavat kisaviikonloput noudattivat samaa kaavaa: 19.-20.9. Ortonassa ajetut kolme erää toivat sijat 4-4-3 ja päätösviikonloppu Buscassa sijat 4-3-4. Näin ollen loppusijoitus MM-sarjassa tänä vuonna siis neljäs.

AH3U8238

- Schmidt ja Hollbacher olivat 24- ja 25-vuotiaita, kun taas me ruvetaan olemaan Thomasin kanssa jo hieman vanhoja. Se viimeinen puristus puuttuu ajamisesta, mikä oli tallella vielä 10 vuotta sitten. Silloin väännettiin lisää kaasua jo tuli pieni tilanne, nyt puolestaan ruvetaan vaan himmaamaan, Hermunen päätti.

AH3U3757

Kuvat: https://www.supermotos1gp.com/gallery-2020
Tekstin lähteenä käytetty X-Racingin juttua 31.8.2020